Sve za Hrvatsku, sve za Antu Gotovinu!

GENERAL pukovnik Ante Gotovina proglašen je Herojem domovinskog rata u prepunoj dvorani Hrvatskog novinarskog doma. Preko 120 udruga i zajednica udruga iz Domovinskog rata jednoglasno je odlučilo da se naslov dodijeli generalu koji trenutno čami u haškom pritvoru.

Udruga branitelja i udovica Domovinskog rata Podravke iz Koprivnice zaslužna je za inicijativu koju su oduševljeno prihvatile sve ostale organizacije koje okupljaju veterane i obitelji poginulih.

Proglašenje su prisustvom uveličali Anto Kovačević, Ivan Bobetko, Davor Domazet Lošo i Bosiljko Mišetić.

"Porazili smo srpske teroriste, domaće izdajnike i JNA pod vodstvom ljudi kao što je general Gotovina, a sada je njegovim uhićenjem i cijela Hrvatska na optuženičkoj klupi!" - zavapio je Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke i inicijator dodjele ovog naslova.

"Domaće izdajice, sluge i plaćenici koji bi prodali i svoju obitelj i koji nikad Hrvatsku nisu prihvatili kao svoju, misle da je generalima mjesto u Haagu i da tamo trebaju dokazati nevinost. Tako govore razne Pusićke, Mesići, Stanimirovići, Pupovci. Poručujem ljevičarima i medijskim klaunovima da je istina samo jedna." - ukazao je Pavković i na "kukolj u hrvatskom žitu".

Predložio je da bi hrvatski branitelji kojima se sudi, umjesto toga od EU trebali biti predloženi za Nobelovu nagradu za mir jer su spasili mnoge srpske živote, uz zaključak da optužnice protiv njih ne bi smislio "niti Muenchausen".

Nakon Pavkovićeva nadahnutog istupa, nastupila je "All stars" klapa sastavljena od biranih zagrebačkih glasova samo za ovu prigodu, primjereno nazvana "Oluja", a izvela je jednu od najdražih pjesama generala Gotovine "Da te mogu pismom zvati".

Fra Nikola Mate Roščić usporedio je našeg generala sa proslavljenim vojskovođom Spartancem Leonidom, a više puta tijekom svog obraćanja se pozivao na Domazet-Lošine poučke o "gospodarima kaosa".

Izrazio je bojazan da bi zbog laži koje se šire o našem oslobodilačkom ratu uskoro u Kninu mogao niknuti spomenik srpskim žrtvama holokausta, dok bi prema istom horor scenariju Hrvati u Bosni postali getoizirana manjina koja za zaštitu trunčice opstojnosti plaća namet.

"U Hrvatskoj se brani samo lijevo medijsko krilo koje provodi proces detuđmanizacije, tj. dekroatizacije." - nije se ustručavao fra Mate u prokazivanju nečastivih, dodajući im i "prerušeni ateizam i komunizam koji doživljavaju revival".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon živog izlaganja svećenika, uslijedilo je ono "na mrtvo" ili na playback Miroslava Škore koji je "Svetinju" odradio otvarajući usta, da bi na kraju barem refren doista otpjevao.

Ljubo Ćesić-Rojs pobrao je, kao što se očekivalo, najviše simpatija zbog svog beskompromisnog stava: "Odgovorni iz Vlade se nisu sjetili dodijeliti ovakvo priznanje jer se ne vide ovdje. U ratno vrijeme oni su bili po raznim minhenskim i frankfurtskim bojnama".

Podsjetio je i na junaštva generala Gotovine na novljanskom ratištu, kada je pod vatrom sa svojim vojnicima izvlačio mrtvog suborca sa prve crte da ne padne u ruke neprijatelja.

"Ukoliko se ovaj progon nastavi, ajme ti ga nami." - upozorio je na kriminalizaciju Domovinskog rata, kao i na "stoku sitnog zuba koja ne suosjeća sa generalovom patnjom i ne može prihvatiti Hrvatsku"

"Naši političari bi i vlastitog ćaću izvadili iz groba  za kakvu funkciju u EU ili zapadnom Balkanu.
Četnici uživaju blagodati u Hrvatskom saboru, dok naši časnici tamnuju." - viknuo je Rojs na kraju , a okupljeni burno pozdravili.

"Ne smijemo sada stati, trebamo proglasiti i ostale hrvatske heroje: prelažem generale koji su također u haaškom pritvoru ili očekuju suđenje" - izjavio je za Index general Ćesić-Rojs.

Potvrdio nam je da je general Gotovina oduševljen sa dodijeljenim mu priznajem i da je zamolio da se na svečanosti pročitaju nazivi svih udruga koje su mu priznanje dodijelile.

"Nama Hrvatima fali ljubavi i mira." - izjavio je na rastanku general Rojs.

Zvonko Alač
Fotografije: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara