Svečana božićna misa u riječkoj prvostolnici

Središnju svečanu božićnu misu u riječkoj prvostolnici, katedrali sv. Vida predvodio je danas riječki nadbiskup, msgr. Ivan Devčić, koji je pozvao vjernike da temeljito razmisle o smislu i vrijednosti svojega života i da ne dopuste sebi ravnodušnost.

"Slaviti Božić, a ne postaviti si najdublja pitanja o Bogu, čovjeku, smislu i vrijednosti našeg postojanja znači ne razumjeti ništa od Božića. Betlehemsko nas dijete poziva na ozbiljno i temeljito promišljanje našeg života, nazora, vrijednosti i usmjerenosti. Ne dopustimo da pored tolike ljubavi Božje ostanemo hladni i ravnodušni kao do sada", rekao je msgr. Ivan Devčić.

"Sv. Ivan Evanđelist, govoreći o rođenju Isusovu, rabi pojam 'Riječ' sugerirajući da u Bogu postoji neka vrsta dijaloga, kao i u ljudima", rekao je riječki nadbiskup.

"Ivan Evanđelist želi nam reći da, dok druga bića jednostavno žive, čovjek ima potrebu za odgovorom zašto živi i kako treba živjeti, a odgovor na to pitanje nalazi se u Riječi Božjoj", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tumačeći poruke Ivana Evanđelista, msgr. Devčić je rekao da se kroz cijelo Ivanovo Evanđelje provlači alternativa prihvatiti ili odbaciti utjelovljenu Riječ Božju, to jest Isusa Krista, te da Ivan ističe da se "oni koji ga ne prihvaćaju nalaze i među onima koji se nazivaju njegovima."

"To je upozorenje za sve nas koji se smatramo njegovim učenicima", poručio je.

Na kraju propovijedi msgr. Ivan Devčić poručio je vjernicima da riječi sv. Ivana svima trebaju biti poticaj za preispitivanje shvaćanja Boga i njegova mjesta u životu vjernika.

(Hina) xhšup yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara