Svečana proslava 30 godina sveučilišta u Rijeci

SVEČENA sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci u povodu proslave 30. obljetnice Sveučilišta održana je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu "Ivana pl. Zajca" u Rijeci.

Osim rektora akademika Daniela Rukavine i dekana fakulteta tog sveučilišta svečanosti su nazočili izaslanik Predsjednika države Esad Prohić, njegov savjetnik za znanost i obrazovanje, zatim ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego, rektori i prorektori sveučilišta u Udinama, Klagenfurtu, Ljubljani, Sarajevu, Mostaru i Trstu, rektori svih sveučilišta u Hrvatskoj i brojni drugi uzvanici.

Ministar Flego ustvrdio je da je riječko Sveučilište jedno od ključnih mjesta za razvoj regije i grada. Izrazio je nadu da Hrvatska prelazi iz razdoblja diskrecije rada sveučilišta u razdoblje prisutnosti u društvu na svim razinama. "Time bi se pokazalo koliko znanost i visoko obrazovanje znače za razvoj društva i njegovu budućnost", rekao je Flego.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi počeci Sveučilišta u Rijeci sežu u 1627. kad su utemeljeni isusovačka škola i zavod, kazao je rektor Rukavina. Danas to sveučilište ima 13 visokoškolskih ustanova - deset fakulteta i tri vioke učiteljske škole, dvije sveučilišne knjižnice i Studentski centar. Zapošljava 919 nastavnika u svim zvanjima, a ove školske godine upisano je 16.450 studenata.

(Hina) dsil ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara