Svečana revija u povodu 100 godina Udruge frizerskih obrtnika Zagreba

Udruga frizerskih obrtnika Zagreba proslavila je večeras stotu obljetnicu utemeljenja na svečanosti i raskošnoj reviji frizura u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Članovi udruge pripremili su reviju povijesnih, suvremenih i etno frizura.

U raskošnom mimohodu poznati zagrebački frizeri (uglavnom frizerke) predstavili su svoje kreacije, nadahnute frizurama iz raznih povijesnih razdoblja.

Autorica revije, poznata zagrebačka frizerska obrtnica Vesna Kincl Murtić, sa svojim je kolegama, vrhunskim zagrebačkim frizerskim stručnjacima, predstavila 15-tak frizura prema strogo određenim predlošcima iz literuture o povijesnim razdobljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako su predstavljene povijesne frizure od starog Egipta do početka 20. stoljeća, pa je publika su u HNK-u mogla vidjeti frizure kakve su nosile poznate povijesne osobe, kao što su hrvatska kraljica Jelena, škotska kraljica Maria Stuart ili hrvatska grofica i skladateljica Dora Pejačević.

Predstavljene su i suvremene večernje i dnevne frizure za žene i muškarce te hrvatske etno frizure.

Udruga frizerskih obrtnika zagreb najstarije je frizerska obrtnička udruga u jugoistočnoj Europi, a osnovana je 1904. kao Udruga brijačko - vlasuljarskih obrtnika.

(Hina) xduk ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara