Svečani ispraćaj posmrtnih ostataka Jasera Arafata

SVEČANI ispraćaj posmrtnih ostataka Jasera Arafata upriličen je u četvrtak poslijepodne u vojnoj bazi Villacoublay, zapadno od Pariza, a nakon toga tijelo preminulog palestinskog čelnika prebačeno je u zrakoplov koji je poletio prema Kairu, javlja agencija France-Presse.

Lijes prekriven palestinskom zeleno-crveno-crno-bijelom zastavom dovezen je vojnim helikopterom iz vojne bolnice Percy de Clamart u pariškom predgrađu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz zvuke posmrtnog marša šestorica pripadnika francuske garde donijela su lijes do zrakoplova, u nazočnosti visokih dužnosnika, među kojima su bili francuski premijer Jean-Pierre Raffarin i ministar vanjskih poslova Michel Barnier. Palestinski ministar vanjskih poslova Nabil Šaat također je sudjelovao na svečanosti.

Pored Raffarina je stajala Arafatova udovica Suha Arafat (41) koja nije mogla suzdržati suze. Nakon minute tišine, lijes je položen na pokretnu traku po kojoj je polagano unesen u bunker bijelog Airbusa A-319 predsjednika Francuske Republike.

Po završetku svečanosti zrakoplov s posmrtnim ostacima Jasera Arafata poletio je iz zračne baze Villacoublay za Kairo, gdje će u petak biti održan svečani ispraćaj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara