SVEČANO OTVORENA NOVA ZGRADA TEHNIČKOG ŠKOLSKOG CENTRA

Nakon što je prošlo petnaest godina od početka gradnje i uloženo više od 70 milijuna kuna, danas je svečano otvorena nova zgrada Tehničkog školskog centra u Zadru, koji će pohađati više od 1300 učenika u različitim obrtničkim i industrijskim zanimanjima. L

Sudjelujući na svečanosti, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac rekao je da ta škola vraća dignitet struci i obrazovnom sustavu. Novi Tehnički školski centar u Zadru bit će model za sve ostale obrtničke škole u Hrvatskoj, rekao je ministar, poručivši da Zadrani mogu biti ponosni na novi centar.

Brojnim okupljenim profesorima, učenicima i gostima obratio se i zadarski župan Ivo Grbić. Podsjetio je na 1990. godinu, kada su građani Zadra samodoprinosom izdvajali sredstva za gradnju te škole. Gradnja TŠC-a počela je te godine, ali je već iduće prekinuta zbog rata, te je nastavljena tek 2001.

Ta je srednjoškolska zgrada opremljena najsuvremenijim radionicama i drugom opremom u učionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na žalost, Tehnički školski centar nema sportsku dvoranu, što na današnjoj svečanosti nije spomenuto.

Novi Tehnički školski centar blagoslovio je zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa.

Vezano uz navodne financijske nepravilnosti oko gradnje tog centra spominjalo se ime Radimira Čačića i njegove tvrtke Coning koja je počela, pa odustala od gradnje tog objekta.

(Hina) ximar yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara