Svečano proslavljen dan Zadarske županije

SVEČANOM sjednicom Skupštine Zadarske županije danas je u Zadru proslavljen Dan Županije.

Župan Šime Prtenjača je, govoreći o razvoju Zadarske županije, podsjetio na vrijeme od prije deset godina kad je utemeljena tada Zadarsko-kninska, a poslije Zadarska županija.

Kad se osnivala, više od dvije trećine Zadarsko-kninske županije bilo je okupirano, rekao je, dodavši da su u prošlih deset godina, posebice nakon oslobođenja 1995., ostvareni izvrsni rezultati u normalizaciji života u cijeloj Županiji i iskorištene brojne gospodarske mogućnosti.

Županija je danas uzor i sinonim uspjeha za sve u Hrvatskoj, istaknuo je župan Prtenjača i podsjetio na započete i ostvarene "povijesne projekte" poput tunela "Sv. Roka", Masleničkog mosta, nastavka gradnje autoceste, gradnje otočne elektroopskrbne mreže, najvećeg porasta turističkog prometa u Hrvatskoj i ostalog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Naša budućnost je neupitna", poručio je zadarski župan.

Na današnjoj svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade istaknutim pojedincima i ustanovama. Županijsku nagradu za životno djelo dobio je umirovljeni sveučilišni profesor, znanstvenik i povjesničar dr. Stijepo Obad.

Godišnje nagrade su dobili književnik Tomislav Marijan Bilosnić, fra Ante Kekez, pirotehničar Antun Peranić, folklorist i pjesnik Senko Sorić, zatim Filozofski fakultet u Zadru, osnovna škola u Biogradu i srednja poljoprivredna škola "Stanko Ožanić" u Zadru.

(Hina) ima dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara