Svečano zatvoren ZILIK 2005.

Zimska likovna kolonija ZILIK 2005. večeras je svečano zatvorena u Karlovcu, uz izložbu likovnih djela nastalih u petodnevnu radu stotinu djece i mladih u trima radionicama i samostalnim radom 50ak umjetnika. L

Za 32. koloniju, koja se održala u Dječjem domu "Vladimira Nazora" u Karlovcu, izbornik ZILIK-a Nikola Albaneže rekao je na svečanosti zatvaranja da postoji mnogo likovnih kolonija u Hrvatskoj, ali se ZILIK kao jedna od najstarijih odvaja posebnim ozračjem koji neki zovi "dobri duh ZILIK-a", a i rad s djecom čini je posebnom.

Po njegovim riječima glavna je značajka ovogodišnje priredbe bogatstvo ponude, jer su djeca i mladi mogli svaki dan birati likovnu tehniku, pa je nastala grafička mapa, otisnuta slikovnica Moj ZILIK, mnoštvo slika, keramičkih predmeta i tzv. instalacija. S djecom su u radionicama radili Boris Ljubičić, Nevenka Arbanas, Vesna Aralica, Denis Vokić, Marcela Munger, Marija Stanić i drugi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Dječjeg doma "Vladimira Nazora" Radmila Pajić najavila je da će se zbog dobra rada ilustratorske radionice, koja se održala prvi put i rezultirala tiskanjem pet stotina slikovnica, najvjerojatnije nastaviti i idućih godina. Rekla je također da je grafičar Zoran Durbić slikovnicu Moj Zilik visoko ocijenio, istaknuvši da bi trebalo izdati barem deset slikovnica u deset idućih kolonija, tako da i njihova estetska i umjetnička vrijednost raste kako raste i ZILIK.

(Hina) xvhor ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara