Svećenik koji se tukao pijan dobio priznanje za osobne zasluge

JOSIP ŠTEFANČIĆ, svećenik koji se "proslavio" tučnjavom u alkoholiziranom stanju u kafiću, gađanjem konobarice pepeljarom te prometnom nesrećom pri kojoj se zabio automobilom u drvo, dobio je priznanje Gradskog vijeća Slunja za osobne zasluge.

Kako javlja Jutarnji list, povodom dana grada "problematični" svećenik dobio je priznanje za osobne zasluge i doprinos obnovi crkve u Cvitovićima i Lađevcima.

Krajem prošle godine svećenik se u alkoholizanom stanju u kafiću potukao s Ivanom Jurčićem kojeg je tom prilikom udario šakom u glavu. Svećenik je navodno i lovac, a u automobilu mu je pronašla i puška, za koju ima dozvolu. Događaj koji su prenijeli strani mediji je onaj kada se ispred župne crkve zbog prebrze vožnje zabio u drvo, što je uvršteno među 20 najbizarnijih događaja protekle godine.

Svećenik je prije četiri godine pepeljarom u glavu gađao konobaricu koja ga zbog vidno alkoholiziranog stanja nije željela poslužiti, navodno je čak jednom i pucao iz pištolja, a "svestrani" svećenik je zaigrao i u malonogometnoj momčadi "Jure Francetić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam očekivao ovo priznanje, ali očito ima ljudi koji me znaju cijeniti, za razliku od onih koji pišu loše o meni. Odlazim iz Slunja krajem mjeseca, ali se od njega nikada ustvari neću oprostiti." - ustvrdio je župnik komentirajući priznanje.

Gradonačelnik Slunja, Ivan Bogović, o župniku je rekao: "Ne treba uvijek gledati na ponašanje pojedinaca u trenucima slabosti. Vjernici koji su ga podržali znaju za njegove nepodopštine, ali znaju i koliko je učinio za njih obonovom crkve u Cvitovićima i Lađevcu. Svi smo mi, pa i svećenik, samo ljudi, a župnik Štefančić uživa velik ugled u svojoj župi."

Bogović je dodao da su nagradu svećeniku inicirali sami vjernici i građani koji ga  obožavaju. Gospićki biskup Mile Bogović, je međutim, odlučio svećenika preseliti iz Slunja u Liku na područje Križopolja, Jezerana i Lipica.

(Foto: Večernji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara