Švedska: Mihajloviću doživotni zatvor zbog ubojstva Lindhove

ŠVEDSKI Vrhovni sud u četvrtak je osudio ubojicu švedske ministrice vanjskih poslova Anne Lindh, Mihajla Mihajlovića, na izdržavanje doživotne kazne zatvora, čime je potvrđena ranije donesena odluka prvostupanjskog suda, izvijestili su službeni izvori.

Na taj je način poništena odluka Prizivnog suda u Stockholmu o Mihajlovićevu smještaju u psihijatrijsku ustanovu donesena u srpnju, nakon što su njegovi odvjetnici uložili žalbu, pozivajući se na neuračunljivost i psihičku nestabilnost svojeg klijenta u trenutku ubojstva, izvijestio je France presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
25-godišnji Mihajlović, sin srpskih imigranata, u ožujku je osuđen na doživotni zatvor, no zbog izjave prema kojoj su mu "glasovi" u glavi naredili da ubije ministricu Lindh upućen je na pretrage u jednu švedsku psihijatrijsku ustanovu.

Optužba i članovi obitelji Lindh uložili su žalbu švedskom Vrhovnom sudu nastojeći potvrditi odluku prvostupanjskog suda o doživotnom zatvoru, izvješćuje Reuters.

"Unatoč tomu što Mihajlo Mihajlović zbog ustanovljenih psihičkih smetnji ima smanjenu sposobnost kontroliranja svojih postupaka, okolnosti u kojima je ubojstvo počinjeno upućuju Sud na donošenje konačne presude o doživotnoj kazni zatvora", kaže se u službenom priopćenju Vrhovnog suda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara