Švercali heroin u živoj štenadi

AMERIČKA agencija za borbu protiv droge, DEA, objavila je kako je u dvogodišnjoj istrazi kolumbijskog lanca krijumčara heroina otkrila dosad neviđene metode krijumčarenja te opasne droge. Naime, kolumbijski su kriminalci drogu švercali u živoj štenadi labradora, objavio je CNN pozivajući se na izvore iz DEA-e.

Kad su agenti američke agencije za borbu protiv droge izvršili prepad na farmu u Kolumbiji, zatekli su deset psića labradora. U unutrašnjosti šest psića pronađeni su paketi koji su sadržavali više od tri kilograma heroina u tekućem stanju, kazao je glasnogovornik DEA-e Rusty Payne.

CNN je objavio kako su kolumbijski krijumčari heroina razrezali žive psiće, ubacili u njih pakete s tekućim heroinom, te ih ponovo zašili. Radilo se o štenadi čistokrvnih labradora, koji su potom trebali biti otpremljeni u SAD.

"Podmukl i odvrtana metoda ubacivanja heroina u psiće samo dokazuje koliko su prodavači droge spremni otići kako bi profitirali." - ustvrdio je Payne.

Iako je deset psića spašeno prije nego što su otpremljeni u SAD, to nije bilo dovoljno jer su tri od šest pasa umrli od infekcije kad je droga izvađena iz njihove unutrašnjosti, javlja CNN.

U istrazi DEA-e, koja još uvijek traje, zasad je uhićena 21 osoba, a zaplijenjena su 24 kilograma heroina i šest kilograma kokaina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara