Sveti Otac vratio se u Sjemenište

Sveti Otac vratio se oko 20 sati u svoju privremenu rezidenciju u Bogoslovskom sjemeništu u Rijeci nakon privatnog posjeta Trsatskom svetištu.

Na ulazu u Sjemenište Papina kolona večeras se zaustavila jer su okupljene časne sestre otpjevale Svetom Ocu pjesmu te mu uručile poklon. Papa je obišao Crkvu Majke Božje Trsatske i Franjevački samostan na Trsatu gdje se molio pred čudotvornom ikonom Bogorodice s Kristom. Na Trsatu je blagoslovio kamene temeljce za budući tamošnji pastoralni centar koji će nositi ime Ivan Pavao II kao i za buduće Mediteransko selo za Mediteranske igre 2009. za čije se domaćinstvo Rijeka kandidirala.

Na povratku s Trsatskog svetišta Sveti Otac se kratko zaustavio pred Riječkom katedralom sv. Vida gdje su ga pozdravili svećenici, redovnice i redovnici. Svečani doček priredili su članovi Prvostolnog riječkog kaptola, svećenici riječke metropolije te brojni vjernici. U njegovu čast Zbor katedrale otpjevao je Handelov "Aleluja". Sveti Otac je nakon toga blagoslovio sve nazočne posebno djecu zahvalivši na srdačnom dočeku. Rektor Katedrale mons. Inoslav Lilić Svetom Ocu uručio je monografiju Katedrale. Na kraju ovog posjeta koji je trajao 15-ak minuta snimljena je i zajednička fotografija Svetog Oca sa svima koji su ga dočekali.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Sveti Otac se papamobilom uputio u Bogoslovno sjemenište, privremenu rezidenciju.

Četvrtog dana Papina trećeg pastoralnog pohoda Hrvatskoj Sveti Otac je predvodio Svetu misu na Delti pred oko sto tisuća ljudi. Nakon toga je s četrdesetak kardinala, nadbiskupa i biskupa objedovao u svojoj privremenoj rezidenciji u Bogoslovskom sjemeništu gdje je potom primio u privatnu audijenciju predsjednika hrvatske Vlade Ivicu Račana sa suprugom. Papa će još noćas prenoćiti u riječkom Bogoslovskom sjemeništu te će sutra ujutro zrakoplovom iz zračne luke Krk krenuti ka Zadru. Tu će održati Službu riječi na Forumu nakon čega će se popodne vratiti u Vatikan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara