Sveto Panker: Ja se borim protiv droge, nisam diler!

Sveto Panker: Ja se borim protiv droge, nisam diler!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Joško Supić / Cropix

"NIKAD u životu nisam držao heroin u ruci, nisam ga nikad konzumirao, izričiti sam protivnik heroina i općenito opojne droge. Ljudi u Splitu znaju moj stav, a priložio sam i dopise brojnih nevladinih udruga i ustanova za borbu protiv ovisnosti s kojima sam surađivao", kazao je na početku svoje obrane Svetozar Jovanović, poznatiji kao Sveto Panker i Sveto Dalmatinski, kojem sude zbog dva kilograma heroina nađenog u njegovom stanu u sklopu akcije Koktel.

Sveto je prije godinu i pol pao sa skupinom Emila Malenovića, nekoć najbržom gitarom grada Splita. U mladosti su on i Sveto svirali zajedno, danas pak griju ćelije pritvora na Bilicama.

Sveto pustio policiju u premetačinu bez naloga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Droga je nađena u neseseru kojeg je kod Svete ostavio njegov susjed i suoptuženik Zvonko Georgijev. Dugo se znaju, Georgijev ima čak i ključ od Svetinog stana, jer mu nahrani mačke kad njega nema doma. Prisjetio se Sveto danas kako su mu policajci banuli na vrata stana i rekli da znaju da Georgijev tu drži drogu. Premda nisu imali nalog za premetačinu, Sveto im je odmah pokazao vrećicu s neseserom.

"Svi smo vidjeli da su unutra kesice sa nekakvom smećkastom praškastom materijom, za koju sam čak i ja pretpostavio da je heroin. Policajci su sa otvorenim neseserom u mom stanu čekali sigurno još dva sata dok im kolega nije donio nalog za pretragu. Jedan od policajaca mi je uzeo mobitel i provjeravao jesam li koga zvao ili slao poruke. Netočni su navodi optužbe da sam ja sudjelovao u nekakvoj dobiti, nisam mogao platiti račun od 246 kuna pa mi je mobitel zbog toga bio isključen", pojadao se Sveto.

Marihuana i heroin kao ovce i vukovi...

Objasnio je i Uskokovoj tužiteljici da se heroin i marihuana ne mogu nikako usporediti. "Znam da je marihuana opojna droga, no nema veze s heroinom. To je kao da ste usporedili ovce i vukove", pojasnio je razliku Sveto. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara