Svi privedeni u slučaju Kalovačka pivovara pušteni, direktoru oduzeta putovnica

SVIH PETERO rukovoditelja osumnjičenih za trovanje u Karlovačkoj pivovari pušteni su iz pritvora, a tehničkom direktoru Gaboru Ligetiju oduzeta je putovnica, prenosi Radio Mrežnica.

Ispitivanje je trajalo sinoć do 15 minuta iza ponoći, a istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak, nakon petosatnog saslušanja odlučila je pustiti sve osumnjičene, iako je policija zatražila dvodnevni pritvor. Sutkinja je, naime, procijenila kako nema opasnosti da će osumnjičenici uništiti dokaze.

"Ocijenila je da su osumnjičenici ispitani, da je iz trgovačkog društva izuzeta sva dokumentacija, te da je proveden očevid tijekom kojeg su osigurani svi dokazi i utvrđeno činjenično stanje vezano za otjecanje ugljičnog dioksida. Prema ocjeni istražne sutkinje, ne postoji osnovana sumnja da će osumnjičenici uništiti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak", rekla je za Radio Mrežnicu glasnogovornica Županijskog suda Alenka Laptalo.

U kaznenoj prijavi policije piše da su rukovoditelji Karlovačke pivovare, tehnički direktor Gabor Ligeti, glavni inženjer Slavena Siladića, zamjenik rukovoditelja proizvodnje Marinko Kovačević, rukovoditeljica odjela sigurnosti na radu i zaštite okoliša Zrinka Odrčić, te rukovoditeljica proizvodnje Marija Tufeković, osumnjičeni za dovođenje u opasnost života i imovine, opće opasnim sredstvom ili radnjom.

Sutkinja Jerinić Mušnjak je tehničkom direktoru Gaboru Ligetiju, mađarskom državljaninu, odredila kao mjeru opreza oduzimanje putovnice.

Međutim, još uvijek nema službenog priopćenja iz Županiskog suda o odluci istražne sutkinje, koje se očekuje za danas.

Podsjećamo, Karlovačka je pivovara, nakon trovanja karlovačkog umirovljenika Zdravka Martinovića uzrokovanog ugljičnim dioksidom, priznala odgovornost. Glasnogovornica Karlovačke pivovare Ana Kljaić je tom prilikom izjavila kako je ugljični dioksid nepažnjom ispušten u odvodni kanal, te je zbog toga došlo do trovanja.

Odvjetnik Anto Nobilo, koji je angažiran od strane obitelji Martinović u slučaju trovanja njihova člana Zdravka Martinovića, u razgovoru za Index kazao je kako još uvijek ne može govoriti o svojim očekivanjima vezanima za slučaj, budući da su do sada provedene samo istražne radnje.

"Još uvijek nemamo uvid u spise, rješenje o provođenju istrage će tek biti doneseno nakon saslušanja, tako da je za sada vrlo teško govoriti o daljnjem razvoju procesa." - kazao je Nobilo u razgovoru za Index.

A.B.,B.S.
Foto:Radio Mrežnica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara