Švicarska darovala 9 milijuna kuna za stambeno zbrinjavanje prognanika

ŠVICARSKA je Hrvatskoj darovala devet milijuna kuna čime će se omogućiti trajno zbrinjavanje 100 izbjegličkih i prognanih obitelji u Kninu te 50 izbjegličkih obitelji koje će se vratiti u BiH.

To je i sadržaj Sporazuma što su ga danas potpisali ministri javnih radova i socijalne skrbi Radimir Čačić i Davorko Vidović te veleposlanik švicarskog veleposlanstva u Zagrebu Paul Widmer.

Od 100 obitelji koje će biti stambeno zbrinute u Kninu, njih 70 su staračka kućanstva za koja će biti izgrađeni apartmani, a Ministarstvo rada i socijalne skrbi osigurat će im skrb, njegu i stručnu pomoć. Riječ je o novom pilot projektu, koji će se proširiti i na druga područja za zbrinjavanje staračkih prognaničkih obitelji, rekao je ministar Vidović. Po prvi put ljudi starije dobi biti će smješteni izvan institucija - staračkih domova, živjet će u apartmanima i imati stručnu njegu i pomoć, dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt će provoditi organizacija ´Švicarska humanitarna pomoć´ u suradnji s ministarstvima obnove i socijalne skrbi te UNHCR-om, kao i općinama i centrima za socijalnu skrb u mjestima gdje se program provodi.

Švicarska konfederacija do sada je Hrvatskoj donirala 160 milijuna kuna, a od toga je na područje Knina uloženo 50 milijuna kuna, rekao je veleposlanik Paul Widmer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara