Švicarska i Libija na putu pomirenja: Ukinule ograničenja za izdavanje viza

Švicarska i Libija na putu pomirenja: Ukinule ograničenja za izdavanje viza

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

EUROPSKA UNIJA i Libija ukinule su ograničenja za izdavanje viza. Španjolska koja predsjeda EU-om objavila je da se ukidaju vizna ograničenja osobama kojima je zabranjen ulazak u Schengenski prostor. Do ukidanja ovog ograničenja došlo je zbog inicijative Švicarske, piše BBC. Libija je na to odgovorila pozitivno i također najavila ukidanje ograničenja za izdavanja viza Europljanima koji se nalaze unutar Schengenskog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva imena libijskih građana koja su se nalazila na crnoj listi, izbrisana su. Žao nam je zbog problema koje je uzrokovala ova mjera. Nadamo se da se ukidanje viza neće ponoviti", kazao je španjolski ministar vanjskih poslova.

Visoki libijski dužnosnik izjavio je da Libija ukida zabranu izdavanja viza državljanima unutar Schengenskog prostora, koju je uvela prošle godine. "Libija izražava zadovoljstvo zbog ukidanja zabrana te najavljuje trenutačno ukidanje zabrane ulaska europskih državljana u Schengen", kazao je. Dodao je da je uklanjanje ograničenja "u interesu jačanja suradnje s Europskom unijom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara