Švicarski studenti izlažu u Vukovaru

U MRAMORNOM predvorju dvorca Eltz u Vukovaru danas je otvorena izložba fotografija studenata polaznika Visoke tehničke škole Odsjeka za urbanizam u švicarskom gradu Rapperswilu.

Na izložbi su prikazane fotografije razrušenog Vukovara koje su švicarski studenti snimili potkraj kolovoza 2002. za boravka u Hrvatskoj. Tada su na studijskom putovanju, razgledajući Vukovar uz vodstvo i predavanja restauratora, konzervatora i muzealaca, obradili teme pristupa obnovi ratom razrušenog grada. Švicarski studenti fotografirali su urbanističke zahvate u obnovi grada u cjelini i pojedinačnih objekata spomenika kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izložba je prikazana u listopadu 2002. na Visokoj tehničkoj školi u Rapperswilu sa željom da se u vlastitoj sredini upozori na nepravdu počinjenu u Vukovaru, kazao je na svečanosti otvorenja izložbe hrvatski konzul u Švicarskoj Toni Glovatzky. Dodao je kako su studenti autori izložbe, zajedno sa svojim profesorima proširili tada tu ideju i sav prihod od izložbe u Švicarskoj namijenili obnovi dječjeg vrtića ´Vukovar 1´.

U nazočnosti brojnih Vukovaraca i gradonačelnika Vladimira Štengla izložbu je otvorio predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa Jadranko Crnić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara