Svilan nije odolio ponudi s Nove TV

U ČETVRTAK je došla i službena potvrda informacije o kojoj smo već pisali. Siniša Svilan novi je direktor programa Nove TV, a tu će funkciju službeno preuzeti 1. listopada, javlja Jutarnji list.

Svilan je u razgovoru za Večernji list svoju odluku obrazložio tvrdnjom da je poziv s Nove TV bio "preveliki izazov da bi ga odbio", ali je spomenuo i financijski argument.

Voditelja i urednika emisije "glamur:kafe" na HTV-u, najviše je mučilo kako će svoju odluku priopćiti svojim nadređenima na državnoj televiziji.

"Na drugi sastanak s glavnim ravnateljem HTV-a nisam imao srca otići. Teško mi je, prekorektni su, ali ovo je bio prevelik izazov da bih mogao odoljeti." – izjavio je Svilan, pa dodao: "Dakako, oni su u namjeri da me zadrže iznijeli i svoju ponudu, o kojoj ne mogu ništa reći osim da je bila vrlo korektna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svilan je prije 11 mjeseci s HTV-om potpisao ekskluzivni trogodišnji ugovor, a na pitanje kako će riješiti to pitanje, Svilan je kazao kako će se o tome "naknadno dogovoriti".

Generalni director HTV-a Mirko Galić je pak kazao kako je ugovor Svilana i HTV-a "svetinja".

"Njega se moraju držati obje strane. Ja ću ga ispoštovati do zadnje točke, a to bi trebao i Svilan. Svaki ugovor ima moralnu i pravnu dimenziju, a Svilan je ovim činom moralnu već prekršio." – izjavio je Galić.

Novi generalni direktor Nove TV, Branko Čakarmiš, u kratko je vrijeme povukao nekoliko bitnih kadrovskih poteza. S Nove TV je otišao Ivan Blažičko, angažirao je Svilana, a sve se glasnije šuška o odlasku još jednog iz "stare garde" Nove TV, Branka Vukšića.

Vukšić, koji je dosad obavljao posao direktora informativno-političkog programa (Blažičko je bio zadužen za zabavno-sportski program), tvrdi da nije razgovarao s nikim iz novog rukovodstva Nove TV, ali i dodao kako mu se ne sviđaju neki od poteza novog generalnog direktora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara