Svilanović potvrdio razgovor s Carlom del Ponte

Ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović potvrdio je u četvrtak da su on i ministar policije u Vladi Srbije Dušan Mihajlović u srijedu u Den Haagu razgovarali s glavnom tužiteljicom Carle del Ponte o najavljenim izmjenama Zakona o suradnji s Haaškim sudom.

Svilanović je u izjavi za Radio B92 najavio da će prijedlog izmjena tog Zakona biti usvojen na sjednici Savjeta ministara koja će se u petak održati u Podgorici, nakon čega će prijedlog izmijenjenog Zakona biti dostavljen parlamentu Srbije i Crne Gore.

Dosadašnji Zakon izričito je isključivao predaju onih haaških optuženika Međunarodnom kaznenom sudu koji će eventualno biti optuženi nakon što je Zakon usvojen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavijestili smo Carlu del Ponte i o istrazi koju vodimo nakon ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića i o mogućim vezama onih koji su u istrazi uhvaćeni s optuženicima koji se nalaze u pritvoru u Den Haagu. Navodne informacije o kontaktima vođe Zemunskog klana Milorada Lukovića Legije s Tužiteljstvom nisu bile tema sastanka", kazao je Svilanović Radiju B92.

(Hina) ttag br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara