Svjedočenjem Ante Nobila nastavljena istraga protiv Susanne di Mauro Bunjevac

SASLUŠANJEM odvjetnika Ante Nobila na Županijskom je sudu u Zagrebu nastavljena je istraga protiv Susanne di Mauro Bunjevac, osumnjičene i pritvorene zbog pokušaja ometanja istrage protiv odbjeglog umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

Zagrebački je odvjetnik Ante Nobilo osumnjičenu povezao s državnim odvjetništvom.

Di Mauro Bunjevac je, naime, državnom odvjetništvu ponudila pomoć u istrazi o bankovnim računima u inozemstvu na kojima se prikupljao novac za obranu Hrvatske, ali se, tvrde u Državnom odvjetništvu, ubrzo ispostavilo da ona pokušava omesti istragu i zapravo pomoći Zagorcu.

Nobilo je u medijima izjavljivao kako mu se u travnju ove godine javila žena pod kodnim imenom Tara koja mu je tvrdila da jako dobro poznaje Zagorca te da može pomoći u obrani njegova branjenika Hrvoja Petrača.

Ona je zatražila sastanak tvrdeći da ima saznanja o Zagorčevim draguljima i računima, nakon čega je on o tome obavijestio Državno odvjetništvo, pa su se osumnjičena, on i zamjenik glavnog državnog odvjetnika Lazo Pajić sastali u kafiću u Ivanić Gradu.

Prema Nobilovim riječima, odmah je posumnjao u nju, posebice zbog besmislene priče da zna za račun na kojem obitelj Tuđman drži 16 milijardi američkih dolara, a i Pajić mu je naknadno prenio svoj dojam da Bunjevac nema nikakvih informacija, ali da je sigurno u kontaktu sa Zagorcem.

Zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke osumnjičena je i dalje u pritvoru.

J.Da.
Foto: Mape

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara