Svjedoci Rožića ne povezuju s eksplozijama po Lici

ČETVORICA danas saslušanih svjedoka, kao ni raniji svjedoci, nisu optuženog Ivicu Rožića povezali s podmetanjem eksploziva pod kuće srpskih povratnika u Lici, za što mu se sudi pred zagrebačkim Županijskim sudom.

Tek su dva svjedoka ustvrdila da su u jednom novinskom tjedniku pročitali da je Rožić osumnjičen za postavljanje bombi. No, o tome, kako tvrde, nemaju i osobnih saznanja.

Tako su na današnjoj raspravi svjedoci Đuro Radaković, te otac i sin Petar i Tihomir Glumac, opisali eksplozije podmetnutih bombi koje su se dogodile na njihovim njivama. Četvrti svjedok Rade Ljubojević opisao je eksploziju bombe postavljene u panj koji mu se prepriječio pred traktor na šumskom putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Optužnica Rožića, zvanog "bijeli vuk", tereti da je od 1996. do 1998. postavio 14 tzv. mina iznenađenja pod kuće, staje, u dvorištima i na polja srpskih povratnika pri čemu je poginulo pet osoba, a više ih je teško ranjeno.

S obzirom na iskaze svih dosadašnjih deset svjedoka, koji Rožića ne povezuju s eksplozijama, optuženi je predsjednika sudskog vijeća Miroslava Šovanja zamolio da ga pusti iz pritvora, no sudac mu je objasnio da i dalje postoje svi razlozi zbog kojih mu je pritvor i određen.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak.

U zagrebačkom okružnom zatvoru u Remetincu Rožić se nalazi od početka svibnja ove godine. Prije toga je dvije i pol godine bio pritvoren u riječkom zatvoru zbog postupka protiv tzv. gospićke skupine, kojoj se sudilo za ratne zločine počinjene 1991. U tom je postupku Rožić nepravomoćno oslobođen.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara