Svjedok rekao da Šlogar nije kupio šampon

Svjedok rekao da Šlogar nije kupio šampon

Tekst: F.M.
Foto: Ronald Goršić/Cropix


DANAS je na zagrebačkom županijskom sudu u postupku protiv Mladena Šlogara, optuženog za ubojstvo Ivane Hodak, svjedočilo četvero svjedoka.

Radnik trgovine "Lush" u kojoj je Šlogar, po vlastitom priznanju, prije ubojstva kupio šampon protiv peruti, rekao je kako se ne sjeća da je okrivljeni beskućnik toga dana bio u trgovini. Također je dodao kako taj dan nisu prodali šampon protiv peruti, kako takav šampon košta 54 kune te da beskućnici nisu uobičajena klijentela trgovine.

Nesretna kanta boje

Svjedočila je i susjeda obitelji Hodak. Ona je ispričala kako je Ivanu Hodak vidjela netom prije ubojstva, i to s prozora svog stana. Vidjela je Ivanu kako iz automobila uzima plavi fascikl i papire. S papirima u jednoj, a torbom u drugoj ruci, Ivana se zaputila prema zgradi, a pet do deset minuta kasnije začuo se prvi pucanj, pa za oko pola minute i drugi.

Iskaze su dali i dvojica soboslikara, koji su obavljali radove u zgradi. Ispričali su kako su prije ubojstva čuli zvuk ženskih potpetica, a nakon toga ženski uzvik i pucnjeve. Ispričali su i kako su vrata zgrade blokirali kantom boje kako se ne bi zatvarala, da im to olakša posao. Moguće je da je ta kanta omogućila Ivaninom ubojici ulazak u zgradu.

Šlogarov odvjetnik Antonio Zujić zatražio je da se iz spisa izdvoje pištolj i streljivo te da se na njima provede vještačenje, ustvrdivši da su nezakonito pribavljeni, no sudac Ivan Turudić taj je zahtjev odbio. Šlogaru je produžen pritvor, a suđenje će se nastaviti u studenom ili prosincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hodakov iskaz

"Mislim da je ovo ubojstvo povezano s mojom obranom generala Vladimira Zagorca i da sam znao da će mi se dogoditi to što se dogodilo, nikad ne bih prihvatio njegovo zastupanje. Da je istina da sam se Šlogaru zamjerio kako tvrdi, mogao je ubiti mene. Znao je gdje stanujem, gdje igram tenis", rekao je jučer Ivanin otac Zvonimir Hodak, te dodao kako je ubijena Ivana, dijete koje je nosila, te kako je to uništilo život njemu i njegovoj supruzi.

Ubojstvom Ivane Hodak poslana je poruka njenom ocu, ali je preko njega poslana i "poruka generalu Zagorcu, koji ima troje djece a jedno mu je oteto. I vjerujte, to sada prvi put kažem, on je tu poruku vrlo dobro shvatio", dodao je Hodak.

Ispričao je i kako Šlogaru nikad nije nudio posao, niti je bio u mogućnosti da mu posao osigura, te kako je stoga Šlogarova priča o motivu lažna. U cijelom "spektaklu" izručivanja Zagorca nitko se nije sjetio ponuditi i najmanju zaštitu njegovoj obitelji. Da je na njegov ulaz postavljen samo jedan policajac, ne bi došlo do velike tragedije, rekao je Hodak.

Fingirana priča

Ako Šlogar priznaje ubojstvo, a u deset drugih stvari govori očiglednu neistinu, sve ukazuje da se radi o fingiranoj priči koja treba zamutiti vodu, ustvrdio je Hodak.

Na upit suca Ivana Turudića iz čega crpi saznanja da je ubojstvo povezano sa Zagorcem, Hodak je rekao da mu na to ukazuje naknadni slijed događaja, među kojima i iskaz svjedoka Mije Kovče, koji je na sudu kazao da je Zagorec znao tko stoji iza ubojstava braće Sliško te Dine Pokrovca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara