Svjetska banka daje pomoć Mostaru

SVJETSKA banka potvrdila je u srijedu da će odobriti Mostaru pomoć od sedam milijuna dolara nakon što je Gradsko vijeće u utorak osnovalo zajedničko komunalno poduzeće za odlaganje otpada za zapadni i istočni dio grada.

"Ovo je bio preostali uvjet kako bi grad Mostar dobio povoljni zajam od dva milijuna američkih dolara kroz Projekt upravljanja čvrstim otpadom kao i dodatnih pet milijuna dolara bespovratnih sredstava za zaštitu rijeke Neretve", rekla je voditeljica toga projekta Svjetske banke Seema Manghee. Ona je u pisanoj izjavi izrazila zadovoljstvo kompromisom bošnjačkih i hrvatskih dužnosnika koji su se više mjeseci neuspješno dogovarali o osnivanju jedinstvenog komunalnog poduzeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjetska banka je iznimno zadovoljna s pozitivnom i dugo očekivanom odlukom Gradskog vijeća Mostara koja dokazuje da je napredak moguć usprkos složenom okruženju u Mostaru", rekla je Manghee.

Svjetska banka ukupno je za odlaganja čvrstog otpada osigurala zajam u iznosu od 18 milijuna dolara namijenjen područjima Banjaluke, Mostara, Sarajeva, Tuzle i Zenice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara