Svjetska banka odborila 4,8 milijuna eura pomoći Kosova

PREDSTAVNICI UNMIK-a i Svjetske banke potpisali su u ponedjeljak u Prištini dva sporazuma o gospodarskoj i tehničkoj pomoći Kosovu u ukupnom iznosu od 4,8 milijuna eura.

Prema riječima voditelja četvrtog odjeljenja UNMIK-a Nicolas Lambsdorfa, 3,7 milijuna eura namijenjeno je konsolidaciji proračuna Kosova, dok je 1,1 milijun eura izdvojen za projekt tehničke pomoći u sektoru energetike.

Sporazum je u ime Svjetske banke potpisala regionalna koordinatorica za jugoistočnu Europu Orsalia Calantsopopulos.

"UNMIK i kosovske institucije pozdravljaju stalnu novčanu i tehničku pomoć Svjetske banke kosovskom gospodarstvu. Dva sporazuma o davanju nepovratnih kredita, koja su danas potpisana, pokazuju da su vodeće financijske institucije kao što je Svjetska banka ostale posvećene održivom razvoju na Kosovu", kazao je Lambsdorf.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska banka je osigurala nepovratne kredite jer se UNMIK drži programa akcija, ciljeva i politike formirane za postizanje strukturnih prilagođavanja u kosovskom gospodarstvu, navodi se u priopćenju UNMIK-a.

Gospođa Calantsopopulos je rekla da očekuje da će Upravni odbor Svjetske banke idućeg tjedna odobriti sredstva i za rješavanje problema manjinskih zajednica na Kosovu.

(Hina) bb br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara