Svjetski program za hranu poslao 6500 tona hrane u Čad

Svjetski program za hranu poslao 6500 tona hrane u Čad
AGENCIJA Ujedinjenih naroda Svjetski program za hranu (WFP) poslala je konvoj od oko 350 kamiona sa 6500 tona hrane kroz libijsku pustinju u logore na istoku Čada gdje se nalazi oko dvjesto tisuća izbjeglica iz Darfura u Sudanu.

Loše vrijeme, slaba infrastruktura i nesigurnost otežavaju dostavu hrane izbjeglicama u toj siromašnoj i dalekoj afričkoj regiji.

Konvoj dugačak jedan kilometar s kamionima punima hrane što su je donirale Sjedinjene Države krenuo je na naporan put iz Libije preko pustinje u Čad, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik WFP-a Gregory Barrow.

"Moramo tu tzv. otvorenu liniju očuvati, ne smijemo je zapustiti", rekao je Barrow. Poslana pomoć izbjeglicama će biti dovoljna za dva mjeseca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tripoli jamči siguran prolaz hrane i ostalih humanitarnih potrepština kroz Libiju zrakom, vodom i kopnom.

Više od milijun i pol ljudi ostalo je bez krova nad glavom u Sudanu otkad su pobunjenici u Darfuru početkom 2003. počeli ustanak nakon godina povremenih sukoba oko zemlje, uglavnom između afričkih farmera i arapskih nomada.

Nesigurnost je dosad sprečavala WFP da izbjeglicama u Darfuru dostavi pomoć u hrani.

"U rujnu smo nahranili 1,3 milijuna izbjeglica, a u listopadu samo 1,1 milijun, što izravno pripisujemo nesigurnosti u Darfuru", rekao je Barrow.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara