Tadić Busha podučio što znače podignuta tri prsta

Tadić Busha podučio što znače podignuta tri prsta

NA SVEČANOJ ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu okupio se ogroman broj šefova država, među ostalim američki predsjednik George Bush i aktualni ruski premijer i bivši predsjednik Vladimir Putin. Srpski predsjednik Boris Tadić je sjedio dva reda iza Busha te je  sportaše Srbije na stadionu Ptičje gnijezdo naglašeno pozdravljao s tri prsta, što je, kako je rekao za RTS, radio namjerno.

Upravo to njegovo naglašeno mahanje s tri prsta je bilo povod za neformalan razgovor s Bushom, jer je američki predsjednik bio iznenađen s Tadićeva tri prsta pa ga je upitao što to znači.

"To je sveto trojstvo, što je njemu bilo zanimljivo da usvoji sada dio našeg identiteta", rekao je Tadić koji je Bushu napomenuo da se za to bore i da je to njihova ideja.

Tadiću je, navodno, bilo posebno zanimljivo pitati Busha za priznanje Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto ste to učinili, prekršili ste međunarodno pravo", pitao je Tadić, da bi mu Bush odgovorio da je to realnost politike.

Predsjednik Srbije je u razgovoru za RTS istaknuo da treba iskoristiti svaku priliku gdje se okupi veliki broj državnika kako bi se utjecalo "na njihovu stvar", a to je trenutno ekonomija, otvaranje radnih mjesta i poboljšanje perspektive za bolje bilateralne odnose.

D.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara