Tadić: Europa je srpska jednako koliko je belgijska ili nizozemska

"EUROPA nije vlasništvo Belgijanaca ni Nizozemaca, Europa je srpska jednako koliko je i njihova", kaže Boris Tadić.

Srpski je predsjednik na predizbornom skupu u Batočini kazao kako se Kosovo ne može sačuvati paraliziranjem Srbije, nego samo odlučnim kretanjem unaprijed i suočavanjem s problemima, prenosi Blic.

"Neki kažu da nećemo razgovarati sve dok zemlje koje su priznale neovisnost Kosova ne ponište svoju odluku, a ja kažem da se s tim problemom možemo nositi samo ako se nastavimo kretati prema Europskoj uniji i privučemo strane investicije u svoju zemlju", kaže Tadić i poručuje kako on osobno neće nikad prihvatiti neovisnost Kosova, bez obzira "što govore neki srpski političari ili neki europski političari koji su neprijatelji europske Srbije".

Srbija se, kaže Tadić, 11. svibnja suočava s referendumom o tome hoće li biti zemlja u koju će investitori željeti doći ili će biti zemlja u kojoj će sve stajati dok se ne razriješi spor sa nekim zemljama EU.

"Odustati neću. Znam što nam je put i znam gdje idemo i što nam je cilj. Nikad ne odustajem od Kosova i borbe za integritet zemlje i borbe za europsku Srbiju", kaže Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski predsjednik smatra kako ostvarivost vizije bogate i prosperitetne Srbije dokazuje i povratak Fiata u Kragujevac, koji je omogućen upravo potpisivanjem SSP-a. "Kada dovedemo i druge proizvođače automobila, bit će tisuću radnih mjesta samo za vozače kamiona koji će te automobile prevoziti u druge europske zemlje", podvukao je Tadić.

Zamjenik predsjednika Demokratske stranke Dušan Petrović također ističe kako je SSP već nakon tri dana donio direktnu korist građanima Srbije, a istovremeno će otvoriti prostor za obranu Kosova kroz snažnije institucionalne mehanizme.

"Samo ako smo dio Europe, a ne izolirani od nje možemo ostvariti oba važna cilja. I Kosovo i Europa", ističe Petrović.

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara