TADIĆ: HRVATSKA TREBA ISTUPITI IZ PROJEKTA "DRUŽBA ADRIA"

Potpredsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) i saborski zastupnik Tonči Tadić na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci izjavio da bi Hrvatska trebala istupiti iz projekta "Družba Adria".

Tadić je najavio da će idućeg tjedna HSP uputiti u saborsku proceduru svoj prijedlog za posebnu raspravu o tom projektu.

Ustvrdio je da je projekt "Družba Adria" gospodarski neisplativ, a ekološka opasnost prevelika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Havarija samo jednog tankera bila bi kobna za Hrvatsku", izjavio je Tadić, dodajući da bi - ako opstanak JANAF-a ovisi o 20 milijuna američkih dolara - tu svotu trebalo izdvojiti iz državnog proračuna, a ne ugoržavati Jadran.

Rekao je da bi Hrvatska radi zaštite Jadrana uz obalnu stražu trebala uvesti i nadzor plovidbe brodova po uzoru na zračnu kontrolu. Osim toga, dometnuo je, trebalo bi pokrenuti međunarodnu inicijativu da se Jadranu dodijeli status posebno osjetljivoga morskog područja.

Tadić je rekao da će HSP na sljedeće parlamentarne izbore izaći samostalno jer su pregovori o koaliciji s HIP-om i Hrvatskim blokom propali. Nakon izbora, dodao je, moguća je koalicija HSP-a i HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara