Tadić: Koštunica neće biti premijer u novoj vladi

PREDSJEDNIK Srbije Boris Tadić u intervjuu za srpski Blic kazao je kako je za Srbe najbolji lijek izlazak na izbore, a u novoj vladi Tadić ne vidi Koštunicu kao premijera.

"Ma, mogu sjesti i s Koštunicom i Ilićem i Jovanovićem za stol, nemam pravo na osobni stav, ali u ovom trenutku sumnjam da oni iskreno žele ostvarivanje zajedničke vizije o kojoj govorim. Očigledno te stranke nisu očekivale skore parlamentarne izbore jer se ne bi tako ponašale. Ali dobro je što nisu, jer su pokazale svoje prave političke stavove. Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvjerka pokaže trag. Snijeg je pao, nismo zaboravili što se desilo prije nekoliko tjedana i neće biti zaboravljeno do kraja parlamentarnih izbora", kazao je Tadić u intervjuu još jednom napominjući kako je najveći cilj Srbije očuvanje integriteta i ulazak u EU za što mu je potreban vjeran suradnik, a ne "onaj koji će iznevjeriti na prvoj sljedećoj krivini".

Tadić u novoj vladi vidi sve stranke koje rade na borbi protiv kriminala i korupcije te na završetku suradnje s Haškim sudom. "Oni koji to ne žele dovode u pitanje i budućnost Srbije u EU te očuvanje teritorijalnog integriteta zemlje", smatra Tadić koji uzrok pada vlade vidi u odustajanju DSS-a od principa europskih integracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je kako zapravo misli na DSS, NS i LDP za koje smatra da su neodlučne te da više razmišljaju o svom izbornom rezultatu nego o "misiji koja stoji pred Srbijom". Tadić je još jednom kazao kako je njegova stranka za očuvanje Kosova i uvjeren je kako u EU mogu ići isključivo s integriranim Kosovom.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara