Tadić odbio Čedinu ponudu

Tadić odbio Čedinu ponudu

VOĐA Demokratske stranke i predsjednik Srbije Boris Tadić odbacio je mogućnost da Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića bude na zajedničkoj listi s DS na predstojećim parlamentarnim izborima.

Tadić je na Jovanovićevu ponudu reagirao u današnjoj emisiji "Utisak nedelje" na Televiziji B92. Rekao je da zajednička lista DS i LDP "ne dolazi u obzir", a svoj je stav obrazložio time da mu ne pada na pamet ići u koaliciju s "neodlučnima", pri čemu je gledatelje podsjetio da mu LDP nije htio dati podršku na nedavnim predsjedničkim izborima.

Za Tadića je neobjašnjivo da se ta stranka praktično ne izjasni za njega i europsku politiku, iako se deklarativno zalaže za nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić je u emisiji bio daleko otvoreniji prema mogućnosti da DS na izborima sudjeluje na zajedničkoj listi s G17 plus, Sandžačkom demokratskom partijom Rasima Ljajića, ali i još nekim strankama, pri čemu je spomenuta Liga socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

Jovanović je svoju ponudu Tadiću iznio nekoliko sati ranije na tiskovnoj konferenciji, obrazloživši je potrebom da Srbija dobije vladu koja će omogućiti "nastavak reformi i suštinsku transformaciju zemlje", odnosno nastavak politike Zorana Đinđića.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara