Tadić: Platit ću kaznu za šampanjac na Marakani

Tadić: Platit ću kaznu za šampanjac na Marakani

Tekst: H.A.
Foto: Press Online

I DOK se od hrvatskih političara u veljači ove godine nije moglo doći do odgovora na pitanje o alkoholu u VIP loži u zagrebačkoj Areni, srpski je predsjednik Boris Tadić odmah naglasio kako će kaznu za šampanjac na Marakani platiti.

> Zgroženi djelatnik Arene Zagreb: VIP loža bila je točiona

Tadić je na Marakani šampanjcem nazdravio za pobjedu Srbije i plasman na Svjetsko prvenstvo što su zabilježili mediji koji su zatim postavili pitanje hoće li Tadić odgovarati zbog kršenja zakona. I dok se od naših političara nije mogla dobiti reakcija na točenje alkohola tijekom rukometnog SP-a u VIP loži, srpski je predsjednik bez problema dao odgovor na pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako sam kojim slučajem prekršio zakon time što sam prihvatio čašu koja mi je ponuđena, trebam snositi zakonske posljedice, odnosno platiti kaznu kao i svaki drugi građanin. Kada bih kojim slučajem vozio automobil i prekoračio brzinu, morao bih platiti kaznu", rekao je Tadić, prenosi Press.

Tadić bez kazne, navijaču kazna

No, Tadić će ipak proći nekažnjeno. Naime, javni tužitelj izjavio je kako nema pravne osnove za pokretanje postupka protiv Tadića. "Predsjednik je nazdravio za povijesni uspjeh Srbije na službenom prijemu organizatora sportske priredbe. To nije isto i ne treba miješati s konzumiranjem alkohola navijača koji zatim čine nerede i kaznena djela", dodao je javni tužitelj.

Press piše kako je prije samo dva tjedna policija privela navijača iz Zrenjanina jer ga je na 100 metara od stadiona Vojvodine zatekla s limenkom pive. Navijač je osuđen na novčanu kaznu u visini od 30.000 dinara ili 60 dana zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara