Tadić raspisao izbore

PREDSJEDNIK Srbije Boris Tadić raspustio je skupštinu i rapisao izvanredne parlamentarne izbore, javljaju srpski mediji.

"Izbori su demokratski put na kojem će građani reći kako se treba Srbija razvijati u godinama koje dolaze. Ovo je nova prilika da ojačamo naše kapacitete za obranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje, da ojačamo našu ekonomsku perspektivu kroz proces europskih integracija, da potvrdimo demokratski kapacitet društva i da mijenjamo stvari na bolje" - piše u Tadićevom priopćenju.

Tadić je sve sudionike pozvao na fer i korektnu kampanju, te zatražio da ista protekne u mirnoj i demokratskoj atmosferi.

Koštunica opet premijerski kandidat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik stranke Nova Srbija Velimir Ilić nije isključio mogućnost da koalicija njegove stranke i Demokratske stranke Srbije uđe u koaliciju s radikalima poslije izbora, a rekao je kako sigurno neće koalirati s Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno demokratskom partijom i G17plus.

"Stavit ćemo rezultate na stol da vidimo kome je koliko narod dao povjerenje. Moramo poštovati izbornu volju naroda. Ja ne mogu niti ću bilo kada reći da sam protiv svog naroda. A ako taj narod bira radikale, onda su oni u igri", izjavio je Ilić za današnje Večernje novosti.

Ilić je potvrdio kako će Koštunica biti premijerski kandidat koalicije DSS-NS. Ocijenio je netočnim navode da je Koštunica, prije objavljivanja kraja koalicije, razgovarao sa SRS-om o formiranju vlade i da je to SRS odbio. "To nije točno. Niti smo pregovarali, niti su radikali odbili," rekao je Ilić.

B.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara