Tadić: Socijalistička partija Srbije potpuno je prihvatljiv partner u vladi Srbije

"DEMOKRATSKOJ stranci potpuno je prihvatljiva Socijalistička partija Srbije kao partner u vladi, jer su to stranke koje pripadaju ideji Socijalističke internacionale i obje se zalažu za socijalne reforme, za izgradnju sistema socijalne pravde i jednakih šansi za sve", istaknuo je čelnik Demokratske stranke DS-a Boris Tadić u današnjoj izjavi za Radio-televiziju Srbije.

Srpski socijalisti zasad poriču da su dogovorili ikakvu koaliciju

Tadić dogovorio vladu sa socijalistima

Tadić je, također, rekao kako će svim demokratskim i legitimnim sredstvima braniti volju građana Srbije, a za političku trgovinu SRS-a i DSS-a je rekao kako ne vodi do stabilne vlade.

"Čovjek koji je vratio mandat narodu, ne može biti ponovo premijer, jer mu je taj narod na izborima nije dao mandat i uskratio mu je povjerenje", istaknuo je Tadić misleći na čelnika Demokratske stranke Vojislava Koštunicu koji s radikalima pokušava oformiti vladu.  

Socijalisti pregovaraju s Koštunicom u zgradi vlade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, još jučer pojavila se neslužbena informacija kako je došlo do dogovora između Tadića i postmiloševićevske stranke SPS-a o formiranju vlade. Čelnici SPS-a danas su demantirali tu vijest, a točno u jedanaest sati počeli su službene pregovore o formiranju vlade s Demokratskom strankom (DS) Vojislava Koštunice i Srpskom radikalnom strankom (SRS) Tomislava Nikolića.

Pregovori se vode u zgradi srpske vlade, a lokaciju za pregovore osudila je Demokratska stranka nazivajući je zloupotrebom institucija.

Dačić glasnogovornik SPS-a devedesetih

Podsjetimo, Socijalističku partiju Srbije nakon Slobodana Miloševića vodi Ivica Dačić, koji je u vrhu srpske politike još od 1992. godine, a do 2000. godine je bio glasnogovornik te stranke. U najuže rukovodstvo stranke Slobodana Miloševića, izabran je na Drugom kongresu 1992. kada je ušao u Glavni odbor stranke. Bio je i predsjednik Odbora za javno informiranje 1996. godine, a od  1997. i član Odbora za vanjskopolitičke odnose. Od 2000. je bio član Odbora za sigurnost i vanjsku politiku oba vijeća Savezne skupštine. Nakon pada režima Slobodana Miloševića bio je doministar za informiranje, a od 2003. godine preuzeo je vođenje stranke.

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara