Tadić tvrdi da će EU prihvatiti Srbiju u članstvo 2012. godine

PREDSJEDNIK Srbije i nositelj izborne liste "Za evropsku Srbiju" Boris Tadić tvrdi da će Srbija postati članicom EU 2012. godine.

Tadić, čija Demokratska stranka vodi izbornu listu, je uvjeren kako predstojeći izvanredni parlamentarni izbori, koji će se održati 11. svibnja, mogu Srbiju uvesti u EU još 2012. godine, odnosno kako je ta godina ostvarljiv termin za prijem Srbije u punopravno članstvo te zajednice država.

"Ovaj izborni ciklus i mandat predstojeće vlade su odlučujući u tom smislu. Ako 2012. Srbija i ne uđe u EU, ono što se u reformskom smislu može uraditi u sljedeće četiri godine bit će svakako odlučujuće, jer nije ideja samo da Srbija uđe u EU, već da naše društvo sliči na europsko društvo", rekao je Tadić novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić je u to izjavio u središtu Beograda, u okviru prvog dana predizborne kampanje liste čiji je nositelj. Prilikom nje je  potpisao svečanu izjavu pod naslovom „Hoću u Evropu”.

Inače, slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrije Rupel je nedavno izjavio kako će predstojeći parlamentarni izbori Srbiji predstavljati "posljednji vlak za Europu".

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara