Tajland opovrgnuo da su tigrovi i leopardi uginuli od ptičje gripe

LOKALNI tajlandski politički čelnik opovrgnuo je glasine da su dva tigra i dva leoparda u zoološkom vrtu uginula nakon što su pojeli žive piliće zaražene ptičjom gripom, javila je tajlandska novinska agencija.

Nakorn Jamnong opovrgnuo je da je čelnik njegove stranke, bivši premijer Banharn Silpa-archa, povezao uginuće životinja u zoološkom vrtu Buen Chawak Tai u pokrajini Suphanburi s ptičjom gripom.

Prema njegovim riječima, veterinari još uvijek istražuju uzrok smrti velikih mački.

Tajlandska vlada ljutito odbacuje izvješća da je ptičja gripa poharala peradarsku industriju, a uzgajivači peradi je optužuju za prikrivanje istine motivirano potrebom da zaštiti izvoz pilića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik ministra poljoprivrede Newin Chidchob odbio je poslati zaražene piliće na analizu u međunarodne laboratorije. Također je zaprijetio sudskom tužbom lokalnom istraživačkom institutu zbog objavljivanja izvješća da je do 40 milijuna tajlandskih pilića uginulo od epidemije ptičje gripe.

On tvrdi da je manje od 900.000 pilića uginulo na Tajlandu od 21. studenoga i to u epidemiji ptičje kolere koja nije povezana s ptičjom gripom koja je pogodila neke azijske zemlje.

(Hina) kga rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara