Tajlandski učitelj na satu izmlatio učenika

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

UČITELJ iz Tajlanda snimljen je kako za vrijeme nastave tuče 14-godišnjeg učenika i udara mu glavom o školsku ploču. Snimka je potakla niz protesta diljem Tajlanda, a u obraćanju predstavnika vlade dato je obećanje da će se započeti borba protiv bilo kakvog oblika nasilja u školama, prenosi Associated Press.

Snimka traje manje od minute, a snimio ju je mobitelom drugi učenik u razredu, a u ponedjeljak je objavljena na nacionalnoj televiziji.

Incident zbog zaboravljene knjige

Incident se dogodio u jednoj privatnoj školi u Bangkoku, nakon što je profesor pobjesnio na učenika koji je zaboravio donijeti knjigu sa sobom.

"Hoćeš li prestati to činiti!", urla profesor na učenika na snimki i hvata ga za vrat i trese nekoliko trenutaka. Dječak je tek nešto viši od učiteljevog struka. "Neće se ponoviti", vrisnuo je dječak nakon što mu je učitelj četiri puta udario glavom o ploču, a ostali se učenici smijali.

Prema riječima ravnatelja škole, učenik je zaboravio knjigu kod kuće što je učitelja razbjesnilo.

"Nisam pretjerao jer bi inače krvario"

Roditelji oštećenog učenika su podnijeli tužbu protiv nasilnog učitelja. Tajlandski ministar prosvjete Jurin Laksanawisit je rekao da je učitelj dao otkaz te da je pod istragom koja će utvrditi ima li temelja za podnošenje kaznene prijave.

Nastavnik je izrazio žaljenje zbog incidenta. "Osjećam se užasno zbog onog što sam učinio svom učeniku, ali znao sam što radim. Nisam upotrijebio prekomjernu silu, jer bi počeo krvariti", rekao je 29-godišnji nastavnik Weerapong Pongchanoh.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara