Tajvan: 18 novih slučajeva atipične upale pluća

TAJVANSKE vlasti izvijestile su o 18 novih slučajeva atipične upale pluća, što broj zaraženih povećava na 149, a cijela jedna ulica glavnog grada Taipeija u kojoj je od posljedica virusa SARS-a umro stariji muškarac, pretvorena je u karantenu te je obavljena dezinfekcija domova.

"Stanovnici ulice Tali, od broja 1 do 55 mole se da ne napuštaju svoje domove", pozvao je zamjenik gradonačelnika Taipeija Ou Chin-der. U karanteni će najmanje deset dana morati ostati 471 član 140 obitelji nastanjenih u spomenutoj ulici, izvijestili su zdravstveni djelatnici. Zatvorena je i dezinficirana i obližnja osnovna škola. Mjere su poduzete nakon što je u stanu pronađen mrtav stariji muškarac, a dvoje njegovih susjeda zaraženo je virusom SARS-a.

Centar za kontrolu i nadzor zaraznih bolesti objavio je kako je od 149 zabilježenih slučajeva atipične upale pluća u glavnome gradu, 85 slučajeva ili 57 posto, povezano s trima bolnicama, posebno s glavnom bolnicom Hoping u Taipeiju, koja je glavno žarište epidemije na otoku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

24. travnja bolnica Hoping postala je karantena, nakon niza slučajeva SARS-a zabilježenih kod osoblja i među pacijentima.

U četvrtak je bolnica zatvorena nakon evakuacije 200 bolesnih pacijenata i oko 900 njezinih djelatnika, kako bi se obavila dezinfekcija. Nakon toga bit će pretvorena u specijalizirani centar za liječenje pacijenata zaraženih SARS-om.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara