Tajvan: 65 novih slučajeva atipične upale pluća

TAJVAN je u četvrtak izvijestio o 65 novih slučajeva atipične upale pluća, što je do sada rekordan broj, te devet umrlih od posljedica bolesti.

U toj su zemlji zabilježena 483 slučaja bolesti, što je svrstava na treće mjesto po broju oboljelih, odmah nakon Kine i Hong Konga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajvanske vlasti najavile su da će do polovine lipnja otvoriti deset novih bolnica u kojima će primati pacijente zaražene virusom SARS-a. "Deset bolnica, od kojih pet vojnih, bit će pretvoreno u ustanove koje će primati pacijente zaražene virusom SARS-a. Bolnice će imati ukupno 800 kreveta. Nadamo se da ćemo moći početi primati pacijente u prvoj polovici lipnja", kazao je tajvanski dužnosnik. Trenutačno se oboljeli od atipične upale pluća primaju u jednoj vojnoj i nekoliko bolnica za građane.

U Singapuru je u četvrtak umrla 28-godišnja žena koja je već mjesec dana na bolničkom liječenju zbog zaraze virusom SARS-a. Do danas je ondje od atipične upale pluća umrlo 29 osoba, izvijestili su službeni izvori. Sa 206 slučajeva Singapur je četvrti po broju oboljelih, nakon Kine, Hong Konga i Tajvana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara