Tajvanski milijarder će nakon smrti 95 posto svog bogatstva donirati u dobrotvorne svrhe

Foto: wantchinatimes.com

TAJVANSKI poslovni tajkun Samuel Yin čija imovina je procijenjena na više od tri milijarde dolara zakleo se kako će nakon svoje smrti čak 95 posto svojeg bogatstva donirati u dobrotvorne svrhe.

60-godišnjak koji jedan od najbogatijih čovjeka Tajvana otoka  svoje je obećanje, najveće takve vrste ikad u povijesti te otočke zemlje, objavio u intervjuu za Business Today, tjedniku na kineskom jeziku, sa sjedištem u Taipeiju, javlja agencija AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, njegova obitelj s kojom je podijelio svoje namjere, podržala ga je u odluci. Yin vodi konglomerat Ruentex, čije poslovni interesi uključuju tekstil, vlasništvo, osiguranja hipermarkete i školovanje.

U javnosti nikad nije obznanio koliko je njegova imovina "teška", no Business Today procjenjuje da se radi o oko 3.2 milijarde dolara.

Detalji njegovog obećanja tek će se finalizirati, a milijarder je dodao kako bi se donirani novac mogao iskoristiti i za financiranje osnutka orijentalne verzije Nobelove nagrade kojom bi se odavala počast osobama koje su postigle izuzetan doprinos u injžinjeringu, medicinskim i biotehnološkim istraživanjima. Novčana bon us "Nagrade Tang" bio bi još veći od onog koji se dodjeljuje Nobelovim laureatima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara