Tajvanskom veterinaru prišivena ruka koju mu je otrgnuo krokodil

KIRURZI na Tajvanu u četvrtak su izveli sedmosatnu operaciju prišivanja otrgnute podlaktice nesretnom veterinaru zoološkog vrta u Kaohsiungu gdje je krokodil snažnim ugrizom iščupao lijevu podlakticu 38-godišnjem Changu Po-yuu.

Nilski krokodil težak dvjestotinjak kilograma koji je živio u Shaoshan Zoo vrtu, u srijedu je trebao dobiti lijek koji mu je veterinar namjeravao dati nakon ubrizgavanja sredstva za smirenje. Strelica sa sredstvom bila je ispaljena u reptila koji se nakon nekoliko minuta naizgled primirio.

Veterinar je mislio kako je opasna životinja onesposobljena utjecajem anestetika te joj je prišao kako bi strelicu iščupao iz krokodilove kože i dao mu injekciju s lijekom, no ogromna neman iznenada se trznula i zgrabila veterinara za lijevu ruku otrgnuvši mu pri tom podlakticu.

Nesretnom Changuu kolege su odmah pružile prvu pomoć nakon čega je prevezen u bolnicu. Krokodil je pak njegovu podlakticu držao čvrsto u raljama zbog čega su policajci odlučili usmrtiti ga hicima iz vatrenog oružja kako bi izuzeli podlakticu i predali ju liječnicima.

Kirurzi su danas tijekom sedam sati dugog operativnog zahvata Changu Po-yuu uspjeli prišiti otkinutu podlakticu, javljaju tajvanski mediji. 17-godina stari krokodil pak jučer je završio svoj život u Tajvanu u koji je dospio kao kućni ljubimac jednog građana.

Poznat kao ljudožder zbog svoje proždrljive naravi, nilski krokodil je ugrožena životinjska vrsta koja vrlo brzo nestaje iz afričkih područja u kojima živi sve manji broj tih životinja.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara