Talijan suprugu 50 godina držao zatočenu u kući

NAKON što je starica u dobi od oko 70 godina, zbog problema sa srcem, primljena u bolnicu u talijanskom gradu Trentu, javnost je doznala za njenu tužnu priču.

Naime, kako prenose talijanski mediji, njena je 50-godišnja kalvarija započela na dan njena vjenčanja, 1958. godine. Njen suprug je bio izrazito ljubomoran pa je, kad god bi morao nekud otići, zaključavao sve prozore i vrata kuće.

Tijekom zatočeništva dugog pet desetljeća suprug joj je branio izlaske iz kuće i gledanje televizije. Godinama ju je tukao i zlostavljao, a nakon što je njihovo dvoje djece odraslo, branio joj je i da ih posjećuje. U 50 godina, kućni je prag prestupila tek nekoliko puta. U tim rijetkim prilikama, suprug ju je budno držao na oku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Punih 50 godina je bila zatvorenica u vlastitom domu. To je jedna jako tužna priča. Suprug joj je život pretvorio u pakao. Kad je primljena u bolnicu, srećom, smogla je dovoljno snage te je ispričala kroz što je sve prolazila od dana svog vjenčanja", rekao je glasnogovornik lokalne policije.

Iako joj je suprug također starac u sedamdesetim godinama, policija ga je ipak privela te je smješten u zatvor. Tužitelj Fabio Biasi je rekao kako će starcu u zatvoru biti pružena sva potrebna briga te kako, zbog svojih godina, zbog vlastite sigurnosti, neće biti smješten zajedno s ostalim zatvorenicima.

I.M.
Foto: Wikimedia

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara