Talijani biraju nove parlamentarce

TALIJANI će u sedam izbornih okruga u subotu i nedjelju birati sedam novih zastupnika, umjesto onih koji su izabrani u Europski parlament i koji će zastupničko mjesto u Rimu zamijeniti onim u Strasbourgu.

Na birališta je pozvano oko 730 tisuća birača koji do ponedjeljka u 14 sati moraju izabrati zamjenu za, među ostalima, Umberta Bossija, Massima DAlemu, Alessandru Mussolini.

Zanimljiv će biti dvoboj u Milanu, u okrugu u kojemu je na talijanskim parlamentarnim izborima 2001. godine s 53,1 posto glasova pobijedio čelnik Sjeverne lige Umberto Bossi. Sada je kandidat lijevog centra bivši predsjednik državne televizije RAI Roberto Zaccaria koji se uoči izbora prije tri godine, na kojima je pobijedio desni centar, otvoreno sučelio s čelnikom desnog centra Silviom Berlusconijem. Današnji kandidat desnog centra je kardiolog Luciano Bresciani, koji je u predizbornoj kampanji u Milanu na ulicama mjerio krvni tlak svima koji s to htjeli.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivi će biti i ostali dvoboji između kandidata lijevog i desnog centra, jer bi mogli pokazati raspoloženje talijanskih birača prema vladinoj koaliciji i prema oporbenom lijevom centru. Naime, bira se u šest različitih regija od sjevera do juga (Lombardija, Liguria, Emilia Romagna, Toscana bira dvojicu, Campania i Puglia), pa će to biti i dobar uzorak za procjenu mišljenja talijanskih birača.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara