Talijani kod Male Kapele izlili 8000 litara opasne kemikalije

RADNICI koji rade na izgradnji tunela Mala Kapela za ekološki incident su optužili talijansku tvrtku Coopcostruttori. Tvrde da su Talijani 15. i 16. siječnja u okoliš izlili vrlo opasnu kemikaliju koja se upotrebljava pri miješanju betona

Policija je obavila očevid i poslala uzorak kemikalije u Centar za kriminalistička vještačenja u Zagrebu. U Ministarstvu zaštite okoliša potvrdili su da su na dvije lokacije uz tunel Mala Kapela započeli istragu.

Jedan od radnika tvrdi da su u subotu 15. siječnja dvojica Talijana odvezla mikser na odlagalište stotinjak metra od tunela te izlili opasni silikat u zemlju. Objašnjavajući novinaru Jutarnjeg lista o kakvoj je kemikaliji riječ, radnik je rekao da bi, ukoliko bi pala na nogu, progrizla cipelu i nogu do kosti. Talijanski radnici su kamenjem i pijeskom prekrili mjesto gdje su izlili kiselinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlivena kemikalija, jedna je od tri koje su zabranjene za upotrebu.

Neimenovani radnik tvrdi da tvrtka Coopcostruttori 31. siječnja završava posao u Hrvatskoj, te da se na ovaj način želi riješiti opasne kemikalije. Talijani su redovito iz strojeva izlijevali motorno ulje u okoliš, a radnici su, kako tvrde, u strahu od otkaza morali šutjeti. Spremni su potpisati zajedničku izjavu za ekološki incident koji se dogodio, i zbog neisplate plaća za prosinac prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara