Talijani krijumčarili prepelice i kosce pa su zaradili kaznu od 137 tisuća kuna

DVOJICA talijanskih državljana, koji su preko pomorskog prijelaza Zadar pokušali prokrijumčariti prepelice i kosce, zaradili su kaznu od ukupno 137 tisuća kuna.

Kako je izvijestila PU zadarska, kaznu od 500 kuna je zaradio 57-godišnji Talijan, koji je carini prijavio samo 135 komada pernate divljači - prepelica, za koje je posjedovao svu potrebnu dokumentaciju, a na njegovom brodu su pronađene još 44 neprijavljene prepelice.

Njegov zemljak je prošao znatno gore - zaradio je ukupnu kaznu od 136.500 kuna. Kako navodi policija, 50-godišnji Talijan je carinicima prijavio 93 komada prepelica. No, carinici su nadzorom pronašli i 49 neprijavljenih prepelica te tri kosca - strogo zaštićenu i ugroženu vrstu ptica. Za njih Talijan nije imao nikakvu dokumentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carinici su mu stoga odredili kaznu od 6.500 kuna, a inspektori Uprave za zaštitu prirode Ministarstva kulture, pobrinuli su se da mu krijumčarenje "ostane u dugom sjećanju" - odredili su mu kaznu od 127 tisuća kuna. Prekršajni sudac je naredio da se Talijanu oduzme sva neprijavljena divljač, a dodatno ga je kaznio s još tri tisuće kuna. Talijan je sve kazne platio, a nakon prekršajne ga čeka i kaznena prijava.

I.M.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara