Talijani ne idu na svoje skupe plaže

NE SAMO Hrvatska, nego i Azurna obala ima povoljnije cijene od onih u Italiji, pišu u petak talijanski mediji, objašnjavajući zašto se izbjegavaju talijanske plaže na kojima je milijun kupača manje nego prošle godine.

Bilanca talijanskog turizma nije povoljna, a razlozi za to kreću se od opasnosti od terorizma do ekoloških razloga i stalne erozije pješčane površne.

No, pravi je razlog što Talijani odustaju od suncobrana i ležaljki na plaži su u gospodarskoj krizi i visokim cijenama usluga, pišu talijanski mediji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proširio se tako fenomen "zatvorenih suncobrana" u svih 15 talijanskih regija koje, od njih 20, oplahuje more. U svima su zabilježeni negativni rezultati u prva dva ljetna mjeseca ove sezone.

Statistički podaci koji su objavljeni u petak pokazuju da je inflacija opet počela rasti i da je 2,1 posto. Najviše je poskupio benzin - dizelsko gorivo poskupilo je u godinu dana 20,9 posto, a zeleni benzin 9,5 posto. Poskupljenja, posebice benzina, ali i drugih energetskih izvora, izvući će u prosjeku iz džepova talijanskih obitelji 600 eura više nego prošle godine.

S obzirom na takvo stanje, Talijani se odriču dužeg odmora pa ni "ferragosto", čini se, neće popraviti negativnu bilancu turizma.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara