Talijanska kompanija Stargas još nije isplatila plaće pomorcima

PREMA podacima koje je prikupio Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH), talijanska kompanija Stargas Chartering iz Venecije dvanaestorici hrvatskih pomoraca duguje ukupno oko 200.000 dolara od čega je, prema dogovoru sa sindikatima, dio trebao biti isplaćen do početka ovoga tjedna, ali to nije učinjeno.

Na 14 brodova kompanije Stargas Chartering u 2002. je plovilo oko 500 pomoraca, a kompanija im za rad u toj godini duguje oko 1,8 milijuna eura, kazao je danas za Hinu dopredsjednik SPH i inspektor krovne svjetske organizacije transportnih radnika ITF-a Predrag Brazzoduro. Ukupni iznos duga za 2003. za sada nije poznat.

Po Brazzodurovim riječima, poslodavac je u pregovorima, u kojima su sudjelovali i drugi nacionalni sindikati, pristao isplatiti prvi dio duga, a po procjeni sindikata dio dugovanja za neprijavljena bolovanja bit će teško ili nemoguće naplatiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPH će nastaviti suradnju s talijanskim pomoračkim sindikatom u rješavanju problema isplate pomoraca i nastojati primorati poslodavca da ispuni svoje obveze, rekao je Brazzoduro. Dodaje da bi taj sindikat mogao više utjecati na poslodavca kada bi brodovi Stargasa uplovljavali u hrvatske luke, ali da sada u domaće luke uplovljavaju samo brodovi te kompanije za koje su dugovi podmireni.

(Hina) hšup dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara