TALIJANSKA POLICIJA NAŠLA EKSPLOZIV U SKROVIŠTU CRVENIH BRIGADA

Talijanska policija otkrila je u Rimu dugo traženo skrovište Crvenih brigada u kojem je pronađeno oko 100 kg eksploziva, plastičnog i drugog, 200 detonatora oružje kalibra 38, ručne bombe i veća količina strijeljiva. L

List "Corriere della Sera" u nedjelju objavljuje razgovor s državnim odvjetnikom Francom Iontom koji je rekao kako su pripadnici Crvenih brigada vjerojatno pripremali neku veliku otmicu jer, kad su 1978. oteli demokršćanskog političara Alda Mora, u njihovom je skrovištu otkriven sličan arsenal oružja, pribora i crveno platno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija je u rimskoj "terorističkoj jazbini" otkrila i dokumente Nadije Lioce, koja je u zatvoru od ožujka ove godine nakon pucnjave u vlaku, te Marija Galesija koji je ubijen u toj pucnjavi s policijom u vlaku Rim - Arezzo. Pronađeni su i originalni dokumenti u kojima su Crvene brigade preuzele odgovornost za ubojstvo savjetnika ministarstva rada Marca Biagija u Biologni, te diskete, telefonske kartice za mibitele i drugo što će omogućiti još detaljniju istragu protiv te teroristčke organizacije ekstremne ljevice.

(Hina) st sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara