Talijanska policija razbila mrežu krijumčara izbjeglica

Talijanska policija razbila mrežu krijumčara izbjeglica

Foto: FAH

TALIJANSKA policija u ponedjeljak je objavila kako je razbila veliku mrežu krijumčara migranata, uhitivši 23 osobe na Siciliji, u Rimu i u drugim talijanskim gradovima, te zaplijenivši stotine tisuća eura u gotovini.

Uhićene osobe se smatra članovima jedne od najjačih krijumčarskih mreža koja je organizirala ilegalni prelazak iz sjeverne Afrike do sjeverne Italije "tisuća migranata".

Uhićenja su uslijedila nakon dojave bivšeg krijumčara koji tvrdi da se migrante ubija zbog prodaje njihovih organa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Rečeno mi je da se migranti koji nemaju dovoljno novca za putovanje prosljeđuju Egipćanima koji ih ubijaju zbog organa koje u Egiptu prodaju za 15 tisuća dolara", citira talijanska agencija ANSA bivšeg krijumčara.

Policija je najavljivala da će biti uhićeno 38 ljudi, no kasnije je priopćeno kako je 12 Eritrejaca i troje Etiopljana uspjelo izbjeći uhićenje, te je za njima pokrenuta međunarodna tjeralica.

"U zoru su provedena 23 od 38 uhićenja po tjeralicama koje su izdali protumafijaški tužitelji u Palermu", stoji u priopćenju koje dodaje kako je uhićeno 13 Eritrejaca, 9 Etiopljana i jedan Talijan.

Uhićeni su optuženi za sudjelovanje u organiziranom kriminalu, poticanje ilegalnih migracija, izvršavanje ilegalnih transakcija, te krijumčarenje i raspačavanje droge.

 Policija je pronašla i veliku količinu novca, oko 526 tisuća eura, te 25 tisuća dolara u gotovini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara