TALIJANSKI GUVERNER KRITIZIRA SLOVENSKU PROMETNU POLITIKU

Guverner talijanske pokrajine FurlanijaJulijska krajina Riccardo Illy izrazio je u razgovoru za jedan slovenski list razočaranje prometnom politikom slovenske vlade koja, kako je rekao, odbijanjem gradnje željezničke pruge između Kopra i Trsta, ne vodi računa o vlastitim nacionalnim interesima. L

"Tom bi prugom koparska luka bila povezana s europskim sjeverom i sjevernom Italijom i tvrditi da to nije u slovenskom interesu znači ne poznavati činjenično stanje", rekao je Illy za koparski list "Primorske novice" nakon svog nedavnog susreta s gradonačelnikom Kopra i predstavnicima slovenskog ministarstva prometa.

Illy je rekao kako je smiješno govoriti o konkurenciji luka u sjevernom Jadranu kad one sve skupa nemaju kapacitet koliki ima jedan jedini kontejnerski terminal u Amsterdamu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Illy je kritizirao i politiku Ljubljane oko gradnje autocesta, rekavši da se Slovenija povezuje samo s Italijom i Austrijom, a ne s Mađarskom i Hrvatskom "kao da bi željela ometati povezivanje Europske unije s tim državama".

(Hina) fl rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara