Talijanski ministar blizak Berlusconiju kaže da je surogat majčinstvo seksualno zlostavljanje

Talijanski ministar blizak Berlusconiju kaže da je surogat majčinstvo seksualno zlostavljanje

Screenshot: YouTube

TALIJANSKI ministar unutrašnjih poslova Angelino Alfano je izjavom da je surogat majčinstvo seksualno zlostavljanje izazvao polemiku, ali i odobravanje Katoličke Crkve.
 
Prema talijanskom zakonu korištenje usluga surogat majki je prekršaj kažnjiv s 2 godine zatvora i globom od 300.000 do milijun eura.

"Želimo da se korištenje usluga surogat majki proglasi zločinom kažnjivim zatvorom, poput seksualnih zločina, s između 5 i 14 godina zatvora", rekao je Alfano u razgovoru za katolički tjednik Avvenire, objavljenom u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar je govorio o planu ozakonjenja homoseksualnih veza, što je obećao Matteo Renzi po dolasku na čelo vlade u veljači 2014.  Sljedećih tjedana Senat bi trebao razmatrati taj plan.

Bio blizak s Berlusconijem

U prošlosti blizak Silviju Berlusconiju, a sada na čelu male stranke desnog centra povezanog s Renzijevim lijevim centrom, Alfano je rekao da je sklon ozakonjenju tih civilnih zajednica, ali odbacuje mogućnost ostvarivanja nekih obiteljskih prava poput posvajanja djece i nasljeđivanja mirovina.

Ta odredba bi mogla "odvesti zemlju do surogat majčinstva, tj. do najgoreg tržišta koje je čovjek izmislio", inzistirao je ministar.

Katolička Crkva podržava Alfana i navodi da je surogat majčinstvo "degradirajući postupak za ženu, koja posluži kao inkubator tuđih želja", rekao je kardinal Edoardo Manichelli, nadbiskup Ancone, prenosi La Stampa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara